’арк≥вськ≥ др≥ждж≥.
«ах≥дна ”крањна.
тел.: (0362) 435217
Besucherzahler mingle2
счетчик посещений
—в¤тков≥ напоњ  (—ам пан п'Ї, сам жене)
ћи пропонуЇмо ¬ам чотири вар≥анти св¤ткового ф≥рмового напою Д—потикачФ.

ƒл¤ будь-¤кого з запропонованих вар≥ант≥в виготовленн¤ св¤ткового напою Д—потикачФ повинн≥ бути дотриман≥ наступн≥ правила брод≥нн¤:
температура прим≥щенн¤ повинна бути пост≥йною та не нижчою в≥д 22∞—;
температура води дл¤ розведенн¤ 25-30∞—;
перев≥р¤Їмо бражку на солодк≥сть, ¤к т≥льки солодк≥сть зникне, брага готова до перегонки;
по зак≥нченню процесу брод≥нн¤, брагу не розм≥шувати (др≥ждж≥ повинн≥ повн≥стю ос≥сти на дн≥);
щоб отримати високо¤к≥сний продукт з меншими витратами, бажано використовувати брагу першоњ перегонки;
Їмн≥сть з брагою не повинна сто¤ти на п≥длоз≥, њњ сл≥д поставити на ст≥лець чи лавку;
Їмн≥сть з брагою повинна сто¤ти в теплому, а не гар¤чому м≥сц≥ (≥накше вже готовий нап≥й може мати неприЇмний запах).
¬ар≥ант 1.
≤нгред≥Їнти: 10 кг цукру, 1 кг пресованих др≥ждж≥в Д—потикачФ, 50 л води.
ѕриготуванн¤: ѕ≥сл¤ брод≥нн¤ та в≥дстою (ос≥данн¤ др≥ждж≥в) брагу дл¤ перегонки обережно злити через трубочку (др≥ждж≥ повинн≥ залишитис¤ внизу Їмност≥). Ѕудьте уважн≥ - ¤кщо др≥ждж≥ потрапл¤ють до браги, що буде переган¤тис¤, в≥дбуваЇтьс¤ автол≥з др≥ждж≥в, що надаЇ готовому напою неприЇмний запах та смак.
¬ар≥ант 2.
≤нгред≥Їнти: 8 кг цукру, 800 гр. пресованих др≥ждж≥в Д—потикачФ, 35 л води.
ѕриготуванн¤: др≥ждж≥ актив≥зуЇмо (у невелик≥й к≥лькост≥ теплоњ води розчинити 1 чайну ложку цукру, додати др≥ждж≥, залишити, поки на поверхн≥ не отвор¤тьс¤ слабк≥ бульбашки), додати в приготовлений сироп (розчинений у вод≥ цукор), перем≥шати, залишити бродити, поки брага не перестане бути солодкою. ѕ≥сл¤ брод≥нн¤ та в≥дстою (ос≥данн¤ др≥ждж≥в) брагу дл¤ перегонки обережно злити через трубочку (др≥ждж≥ повинн≥ залишитис¤ внизу Їмност≥). Ѕудьте уважн≥ - ¤кщо др≥ждж≥ потрапл¤ють до браги, що буде переган¤тис¤, в≥дбуваЇтьс¤ автол≥з др≥ждж≥в, що надаЇ готовому напою неприЇмний запах та смак.
¬ар≥ант 3.
≤нгред≥Їнти: 5 кг цукру, 500 гр. пресованих др≥ждж≥в Д—потикачФ, 25 л води.
ѕриготуванн¤:
÷укор розчинити у вод≥ ≥ додати 300 гр. др≥ждж≥в, через 12-14 годин додати додатково 200 гр. др≥ждж≥в, що лишилис¤, перем≥шати ≥ залишити бродити. ѕ≥сл¤ брод≥нн¤ та в≥дстою (ос≥данн¤ др≥ждж≥в) брагу дл¤ перегонки обережно злити через трубочку (др≥ждж≥ повинн≥ залишитис¤ внизу Їмност≥). Ѕудьте уважн≥ - ¤кщо др≥ждж≥ потрапл¤ють до браги, що буде переган¤тис¤, в≥дбуваЇтьс¤ автол≥з др≥ждж≥в, що надаЇ готовому напою неприЇмний запах та смак.
¬ар≥ант 4.
≤нгред≥Їнти: 5 кг цукру, 500 гр. пресованих др≥ждж≥в Д—потикачФ, 25 л≥тр≥в води, 1 л≥тр молока, 1 кг в≥двареноњ в мундир≥ та роз≥мТ¤тоњ картопл≥.
ѕриготуванн¤: ” тепл≥й вод≥ розчинити цукор ≥ др≥ждж≥, додати молоко ≥ картоплю (картоплю краще покласти у полотн¤ний м≥шечок), усе перем≥шати, накрити та залишити бродити. Ѕрага буде готова до перегонки через 2-3 дн≥. Ќеобх≥дно дуже уважно сл≥дкувати, щоб не пропустити момент, коли зникне солодк≥сть ≥ брага готова до перегонки - вона дуже скоро виброджуЇ. ѕ≥сл¤ брод≥нн¤ та в≥дстою (ос≥данн¤ др≥ждж≥в) брагу дл¤ перегонки обережно злити через трубочку (др≥ждж≥ повинн≥ залишитис¤ внизу Їмност≥), а також проц≥дити, щоб видалити зс≥ле молоко на поверхн≥. Ѕудьте уважн≥ - ¤кщо др≥ждж≥ потрапл¤ють до браги, що буде переган¤тис¤, в≥дбуваЇтьс¤ автол≥з др≥ждж≥в, що надаЇ готовому напою неприЇмний запах та смак.
Используются технологии uCoz